2014. január 24., péntek

MEGAVERS 6. Országos televíziós tehetségkutató verseny

Az Aba-Novák Kulturális Központ és a Szolnok Televízió 2009-ben, a Költészet Napja alkalmából indított tehetségkutató versenyt, melynek célja, hogy a versszerető közönség tehetséges fiatalok értő tolmácsolásában élvezhesse a klasszikus és kortárs költők műveit.
A rendezvény már öt alkalommal aratott óriási sikert. Akik figyelemmel kísérték a Megavers rendezvényeit, alkalmanként három előadásból és televíziós műsorból ismerhették meg azt a 16 fiatalt, akik vállalták a megmérettetést úgy, hogy a versmondás intimitása keveredett a showműsor elemeivel.

A sikerre való tekintettel folytatják a programot, ezért újra meghirdetik a versenyt Megavers – 6 címmel. Az idei vetélkedőt a Ady Endre  költészetének szenteli a kiíró.
Mivel ez a rendezvény már hagyományt teremtett, szeretnék, ha ebben az évben is sok, a költészetet szerető fiatal mérettetné meg magát, mutatkozna meg a közönség előtt a felvételek során, illetve a televízió képernyőjén át. Az idei év a Megavers számára is ünnep, hiszen a kezdeményezés hat éves lett.

 A Megaversre idén azok is jelentkezhetnek, akik már szerepeltek a korábbi versenyeken. Az idén is videó-felvételt készíthetnek a jelentkezők az általuk előadott versről. A felvételek feltölthetők a YouTube-ra. A linkeket közzéteszik a www.szolnoktv.hu weboldalon. (Részletes szabályok a feltöltésre és like-olásra vonatkozóan szintén a Szolnok TV weblapján olvashatók.)  A közönségszavazatok (like-olások) alapján az első három legtöbbet like-olt versenyző automatikusan bejut a 16 fős középdöntő mezőnyébe. A filmeket értékelhető kép- és hangminőségben kell feltölteni. Figyelem like-olni kizárólag a YouTube-on lehet!!!  

A Megavers – 6 sikeres megrendezéséhez Jász-Nagykun-Szolnok megye közművelődési intézményeinek, iskoláinak, civil szervezeteinek segítségét és közreműködését is kérik.

Jelentkezés:      
A jelentkezés történhet elektronikus úton vagy levélben a Jelentkezési lapon megadott címeken, illetve videofilmen.  
Figyelem, aki feltölti a videóját, annak is be kell adni a videós jelentkezési lapot! A videón egy verset kell beküldeni. A videókat like-olni a YouTube-on lehet 2014. március 8-ig. Az első három You Tube like-ot gyűjtő automatikusan bekerül elődöntő televíziós műsorába.
 
Jelentkezési határidő: 2014. február 21. A videók feltöltését és a jelentkezéseket 2014. február 21-én, éjfélkor lezárják.
Korhatár: 12-30 éves korig.

A rendezvény szakmai együttműködői:
MagyarVersmondók Egyesülete
Magyar VersmondásértAlapítvány
A produkció szerkesztő-rendezője: Harcsa Béla,  a Szolnok TV cégvezető-főszerkesztője
06/20-2316-009, harxa@szolnoktv.hu
Felkészítő tanár, társrendező: Farkasházi István, valamint az iskolák, intézmények felkészítő tanárai
Főszervező: Fejes Arnold Aba-Novák Kulturális Központ
 
További információ:
                                                                    
Részletes információt Fejes Arnoldtól lehet kérni az Aba-Novák Kulturális Központ 56/514-569, 06/20-521-2560- es telefonszámon, vagy email-ben: megavers@ankk.hu, valamint az aktuális hírek megtalálhatók lesznek a www. ankk.hu, www.szolnoktv.hu,  www.erikanet.hu. honlapokon.

Kapcsolódó link:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése