2014. január 23., csütörtök

A Duna Ismerettár versenykiírása

A Duna Ismerettár a Duna Védelmi Nemzetközi Bizottság (ICPDR) által készíttetett oktató és foglalkoztató csomag, anyagából a 2013/2014 tanévben, a korábbi évekhez hasonlóan zajlik a verseny.

A verseny kategóriái korcsoportok szerint
I. kategória: 5-8. évfolyam (11-14 éves korcsoport)
II. kategória: 9-13. évfolyam (15-19 éves korcsoport)

Magyarországi iskolák 3 fős csapatainak jelentkezését várják.

A jelentkezés és a részvétel feltételei
Jelentkezni a http://www.danubebox.hu honlapon keresztül történő regisztrációval lehet 2014. február 24-ig (az első forduló lezárásáig).
A rendszer a nevezésről automatikus visszaigazolást küld a regisztrációkor megadott e-mail címre, egyúttal az azonosító is kiküldésre kerül, melynek segítségével a verseny egyes fordulóiban a csapatok leadhatják a megfejtéseket.

A versenyben nevezési díj nincs.
 
Fordulók
A három forduló feladatait a Duna Ismerettár honlapján (http://www.danubebox.hu) teszik közzé. A verseny a 2014. évi Duna-Nap szlogenjének jegyében zajlik: "Get active for a living Danube" - "Tegyünk együtt az élő Dunáért!”

Az 1. Internetes forduló megjelenése az interneten: 2014. február 01. (szombat) - A Tisza élővilágának emléknapja
Megfejtési határidő: 2014. február 24. 24:00 (hétfő)
Fő téma: Általános ismeretek a vízről és a Duna folyóról


Nyeremények 
Az Országos Döntő mindkét kategóriájában az első három helyezett csapat természetvédelmi táborozáson vehet részt 2014 nyarán. A táborozás részleteiről a döntő után tájékoztatják a nyertes csapatok tagjait. A verseny döntőjén szereplő diákok, valamint a döntőbe jutott csapatok felkészítő tanárai emléklapot kapnak. 

További részletek:
danubebox.hu/index.php?l=hu&p=versenykiiras

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése