2013. július 8., hétfő

Kormányrendelet tervezete a szakképzési megállapodásról


Véleményezhető a szakképzési megállapodások megkötésének tartalmát és eljárási szabályait tartalmazó új kormányrendelet tervezete.

A normaszöveg és a hatásvizsgálati lap letölthető az alábbi linken:

http://www.kormany.hu/download/d/83/f0000/szakkepzesimegallapodas.zip

 A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 88. §-ának (4) bekezdése szerint „Nem állami fenntartású szakképző iskola esetében a költségvetési hozzájárulás igénybevételének feltétele, hogy a fenntartó szakképzési megállapodást kössön a kormányhivatallal.”
A szakképzési megállapodás a 2013/2014. tanévtől induló szakképzések alapfinanszírozásával kapcsolatban a finanszírozásra való jogosultság feltétele, azaz legkésőbb 2013. augusztus 31-ig kell rendelkeznie a fenntartóknak szakképzési megállapodással az idén ősszel induló szakképzések finanszírozásához. A szakképzési megállapodásra vonatkozó szabályozás a szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII. törvény 84. §-ának (6)-(10) bekezdéseiben található. 

 A tervezet 2013. július 15-ig véleményezhető a [mailto:katalin.nagy2@ngm.gov.hu]katalin.nagy2@ngm.gov.hu[/] és a [mailto:tibor.klesz@ngm.gov.hu]tibor.klesz@ngm.gov.hu[/] elektronikus elérhetőségeken.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése