2014. május 9., péntek

Ösztöndíj 2014 - hátrányos helyzetű fiataloknak

Az ösztöndíj létrehozásának célja, hogy a szociálisan hátrányos helyzetben élő, tehetséges iskoláskorú 14-18 év közötti fiatalokat felismerje és támogatást nyújtson ahhoz, hogy ők is kibontakoztathassák a bennük rejlő tehetséget.

Olyan Magyarországon élő és magyar állampolgársággal rendelkező 14-18 év közötti, szociálisan hátrányos helyzetű fiataloknak szól, akik:
- valamely magyarországi (állami és magán) közép- vagy felsőoktatási intézményében tanulói jogviszonnyal rendelkeznek
- rendelkeznek jövőképpel (van álmuk) és eddig elért kiemelkedő eredményeikkel tudják bizonyítani, hogy elindultak az álmuk megvalósításához vezető úton, meg tudják fogalmazni, hogy az álmuk megvalósításával milyen módon tudnának a társadalom hasznos tagjává válni, hogyan tudnák pozitívan befolyásolni a társadalmi folyamatok alakulását,
- a pályázaton egyének pályázhatnak.

A meghatározott tartalmi követelményeken túlmenően a pályázati anyagnak tartalmaznia kell egy rövid összefoglalót arról, hogy:
- a fiatal eddig milyen eredményeket ért el
- mire lenne szükség a továbbfejlődéshez
- és hogyan mozdítaná elő a támogatás a továbbfejlődést, hova tudna eljutni a pályázó, ha a meglévő akadályt a támogatás elhárítaná.

 A támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás.
Támogatott időszak: maximum 12 hónapig terjedő időszak, melynek kezdőidőpontja 2014. szeptember 1., zárása 2015. augusztus 31.
A pályázat postára adásának határideje: 2014. június 5.

További információ kérhető: Erőforrás Alapítvány - United Way Magyarország,
Füzesy Tamás ügyvezető (Telefon: 0612369731; E-mail: tamas.fuzesy@unitedway.hu)

Letölthető dokumentumok:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése