2014. május 5., hétfő

Netfit® – általános és középiskolás diákok fittségmérése

A Nemzeti Egységes Tanulói Fittségi Tesztet (NETFIT®) a Magyar Diáksport Szövetség pályázati úton (TÁMOP-3.1.13 kódjelű kiemelt pályázati felhívás) elnyert, döntően uniós forrásból dolgozta ki, amelyben az összes általános és középiskolás fittségét és fizikai állapotát tesztelik majd az 1-4. osztály kivételével. Több iskolában már a 2014/2015-ös tanévben NETFIT-tel mérhetik fel a diákok fittségét, de addig nem teszik kötelezővé a tesztet, amíg az összes intézmény nem kapja meg a felméréshez szükséges eszközcsomagot és az adatok feldolgozására szolgáló informatikai hátteret. A pedagógusok továbbképzése idén februárban már elindult, eddig csaknem kétezer tanárt és tanítót képzett ki az MDSZ, összesen 7200 pedagógusnak biztosít ingyenes képzési lehetőséget a jelenleg futó TÁMOP-program, ahol elsajátíthatják a tesztelés módszertanát.
A megújult mérési módszerhez és tartalmakhoz a Magyar Diáksport Szövetség összeállítja, és ingyenesen az iskolák rendelkezésére bocsátja a vizsgálatokat támogató eszközcsomagot, amelynek tartalma az alábbiak szerint foglalható össze:
• mérési útmutató,
• hanganyag az ingafutás, hasprés és fekvőtámasz gyakorlatokhoz,
• oktató DVD
• tesztek lebonyolításhoz szükséges eszközök (mérleg, testmagasságmérő, hajlékonyságmérő eszköz, kézi szorítőerő-mérő, mérőcsík, 20 m-es szalag, bioimpedencia-analizátor)


A tanulók eredményeik alapján személyre szabott diagnosztikus jellegű értékelést kapnak saját fittségi állapotukról, amelyhez a szülők is hozzáférhetnek, valamint online elérhető, országos adatbázisban is összegyűjtik a kiértékelt adatokat.
További információk:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése