2014. május 6., kedd

Európa legnagyobb szakképzési szakirodalmi gyűjteménye: VET Bib


A többnyelvű szakképzési bibliográfiai adatbázis több mint 85000 rekordot tartalmaz a legkülönbözőbb témákban. Olyan, az Európai Unió tagállamaiban készült publikációk adatait tartalmazza, amelyek témája az Európai Szakképzés-fejlesztési Központ (Cedefop) főbb tevékenységeihez kapcsolódik, mint pl. a szakképzés jogi szabályozása, képzési rendszerek, végzettségek és kompetenciák, életút-tanácsadás, készségigények, egész életen át tartó tanulás, informális és nem formális tanulás, képzéssel kapcsolatos kutatások, szakképzők és szakoktatók, tanulási kimenetek, képesítési keretrendszerek (EQF), ECVET (Európai Szakoktatási és Szakképzési Kreditrendszer), felnőttoktatás és -képzés.

A VET-Bib ezen felül tartalmazza a Cedefop könyvtárának összes kiadványát, valamint az Európai Unió vonatkozó jogszabályait, rendelkezéseit, kutatási jelentéseit, szakpolitikai dokumentumait, statisztikáit, jó gyakorlatait, esettanulmányokat, konferencia-összefoglalókat, eljárásrendeket, szakcikkeket, szakszótárakat, valamint összehasonlító tanulmányokat uniós, nemzetközi, illetve nemzeti viszonylatban, akár nyomtatva, akár elektronikus formában jelentek meg.

Az adatbázisban 23 különböző nyelven találhatóak anyagok. Minden rekord tartalmaz egy rövid angol nyelvű összefoglalót is a könnyebb tájékozódás érdekében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése