2013. november 8., péntek

Pályázat közoktatási tananyagok fejlesztésében, szerkesztésében való részvételre

A Nemzeti Közszolgálati és Tankönyv Kiadó Zrt. pályázatot hirdet közoktatási tananyagok fejlesztésében, szerkesztésében való részvételre.

A pályázat célja egy olyan szerzői, szerkesztői, lektori szakértői háttér kialakítása az új kiadó számára, amely lehetővé teszi az új típusú tankönyvfejlesztés, tananyagfejlesztés bevezetését, megvalósítását, és biztosítja azt a szellemi bázist, melyre támaszkodva megújítható a magyar tankönyv- és tananyagrendszer.


A Kiadó közoktatási tartalomfejlesztései:
  • A Nemzeti alaptantervet, a köznevelés mérés–értékelési eredményeit (pedagógus, intézmény, gyermek/tanuló) szem előtt tartva a magyar köznevelés minőségének fejlődését segítik elő.
  • Együttesen szolgálják a nemzeti, európai és egyetemes kultúra megőrzését, átadását és annak értékeire épülő magatartásformák kialakítását.
  • Nagy figyelmet fordítanak a felnövekvő nemzedékek munkaerőpiacon releváns tudásának biztosítására.
  • Nagy jelentőséget tulajdonítanak a felnövekvő nemzedékek fogyasztási szokásainak, a fenntartható fejlődés normáinak, ezért kiemelten jelenítik meg a magyar termékeket és szolgáltatásokat.
  • Nagy hangsúlyt fektetnek a környezetvédelem és az ökológia témakörére.
A tananyagokban kiemelten fontos az egyes programcsomagokon belüli átjárhatóság, kapcsolódások megteremtése, illetve más programcsomag tartalmaira és az összefüggésekre történő utalások feltüntetése.


A pályázatra egyének és együttműködő fejlesztő csoportok is jelentkezhetnek.
Pályázat benyújtása: http://nktk.hu/palyazati_felhivas
Pályázati határidő: 2013. december 31.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése