2013. november 17., vasárnap

Felhívás a British Council és a Verseghy Ferenc Könyvtár középiskolásoknak szóló kvízversenyére és a tanároknak szóló módszertani foglalkozásra


A British Council és a Verseghy Ferenc Könyvtár 2010-ben indította útjára a Readers’ Corner elnevezésű programját, amely a brit irodalmat és az olvasást népszerűsíti.
A program folytatásaként 2013-ban Jane Austen tiszteletére újra olvasásra és játékra buzdítjuk a középiskolásokat, felnőtteket.
1. Readers’ Corner Jane Austen kvízverseny

A kvízverseny Jane Austen Pride & Prejudice (Büszkeség és balítélet) regényének kiadásának 200 éves évfordulójához kapcsolódik. A kvízjáték 12 kérdése Jane Austen életére, a Büszkeség és balítélet című művére, annak korára és adaptációira épül.

A verseny célja, hogy az évforduló kapcsán ösztönözze a résztvevőket szépirodalmi művek eredeti vagy rövidített formában való olvasására, és ráirányítsa a figyelmet ennek kedvező hatására az idegennyelv-tudás fejlesztésében, illetve megszilárdításában. A kvízjátékban a résztvevőknek a Brit Sarkokban elhelyezett nyomtatott kérdéssort kell kitölteniük. A kérdéssort a British Council és résztvevő könyvtárak honlapjairól is le lehet tölteni és kinyomtatni.

A kvízverseny időtartama: 2013. november 4. – 2013. december 16.

2. Módszertani foglalkozás

A versenyt a könyvtárak tematikus kiemelései és tanári műhelyfoglalkozások is kísérik, melyek módszertani eszközöket adnak Jane Austen műveinek óratermi használatához.

A workshop címe: Jane Austen világa a 21. század tükrében
Helyszín: Verseghy Ferenc Könyvtár, Felnőttolvasó-szolgálat
Időpont: 2013. december 11. (szerda), 16.00-tól 17.30-ig

Előadó: Beatrix Price, a British Council tanára, az Angoltanárok Nemzetközi Egyesületének vezetőségi tagja, tanártréner

A rendezvényen való részvétel ingyenes.

Jelentkezni, információt kérni személyesen a könyvtárban vagy e-mail-en, telefonon Vona-Gődér Krisztinánál (goderkriszti@vfmk.hu, 56/510-110/33. melléken) ill. Cserfalvi Katalinnál (cserfalvikata@vfmk.hu, 56/510-110/41. melléken) vagy egy központi elektronikus jelentkezési lapon. FONTOS, HOGY IDE IS REGISZTRÁLJON! →https://teaching.wufoo.eu/forms/jane-austen-a-21-szazad-takraben/ lehet.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése