2013. április 30., kedd

Alma a fán - az iskola nyitott világa

A Tempus Közalapítvány ingyenes, délutáni szakmai rendezvénysorozata pedagógusok, szülők, iskola- és munkaközösség-vezetők számára.

A rendezvénysorozat ezúttal az iskola nyitott világába, az ott létrejövő kapcsolódások, interakciók színfalai mögé kalauzol el minket, ahol a külső-belső hatások együttesen határozzák meg a tanulás színterét.
A rendezvények az alább felsorolt témákat járják körbe előadás, minitréning, játékos módszerek kiscsoportos beszélgetések formájában:
2013. május 16. – Befogadó iskola
2013. június 6. – Érzelmi nevelés
2013. szeptember 19. – Az együttműködés kultúrája
2013. október 17. – Tanári motiváció
2013. november 14. – Adaptív pedagógia
2013. december 12. – Digitális írástudás 

A rendezvények a fent jelölt napokon minden esetben a Tempus Közalapítvány székhelyén (1093 Budapest, Lónyay u. 31.), délután 13.30-18.00 óra között kerülnek megrendezésre.
A műhelymunkán való jelenlét elszámolható a kötelező 120 órás tanártovábbképzés terhére (5 tanóra/alkalom) a Tempus Közalapítvány által kiadott részvételi igazolás alapján. Részvételi igazolás az online regisztrációkor igényelhető.
A jelentkezővel kötött felnőttképzési szerződés alapján – melyben a jelentkező vállalja mind a 6 műhelymunkán való részvételt – 30 tanórás tanúsítvány is kérhető. Ezt a szándékát a regisztráció mellett e-mailben is jeleznie kell 2013. május 10-ig az info[kukac]tpf.hu címen.

A műhelybeszélgetések alatt és a kávészünetben szendvicset, frissítőt biztosítanak a résztvevőknek. A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációköteles. A korlátozott létszámra (max. 50 fő) való tekintettel részvételi szándékát elektronikus formában az Alapítvány weboldalának Rendezvények menüpontja alatt szíveskedjen jelezni az egyes rendezvényekre vonatkozóan!

A témához kapcsolódó dokumentumokat, korábbi rendezvények anyagait, kiadványaikat megtekintheti a Tempus Közalapítvány Oktatás és Képzés az Eu-ban és itthon tematikus honlapján. A korábbi és idei rendezvénysorozat témáihoz kapcsolódó Alma a fán interjúkötetek elektronikus változatát letölthetik a Tempus Közalapítvány honlapjának Könyvtárából vagy a következő címekre kattintva (Párbeszédek a kompetenciafejlesztésről; Fókuszban a tanulás támogatása).

Az eseménnyel kapcsolatban a projekt koordinátoránál érdeklődhet: B.Tier Noémi, noemi.tier[kukac]tpf.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése