2014. március 3., hétfő

Matematikát tanító pedagógusok továbbképzése


A Bolyai János Matematikai Társulat Oktatási Szakosztálya, a Pannon Egyetem Georgikon Karával közösen 2014. július 8. és 11. között Keszthelyen rendezi meg a matematikatanárok továbbképzését, a Rátz László Vándorgyűlést.  
A Vándorgyűlésen a hagyományoknak megfelelően a következő korosztályokat oktatók számára, három csoportban lesznek előadások: 

  • 6-10 évesek (általános iskola alsó tagozata), 
  • 10-14 évesek (általános iskola felső tagozata)
  • 14-18 évesek (középiskola).   
 A konferencián előadások hangzanak el a matematika különböző fejezeteiből és oktatásának problémaköreiből. Előadásokat, ankétokat szerveznek a matematika tanításának tapasztalatairól. A felmerülő kérdések, problémák felszínre hozásával a szervezők igyekszenek segítséget adni a tanítás műhelymunkájához. Interaktív feladatmegoldó szemináriumokat tartanak a tantervek témaköreihez tartozó feladatokból, versenyfeladatokból. Előadásokat, ankétokat és kötetlen beszélgetéseket szerveznek a matematikaoktatás tartalmi és módszertani kérdéseiről. Részletes tematikát később közölnek a jelentkezőkkel. Július 10-én (csütörtökön) délután fakultatív kirándulásokat szerveznek. Ezekről bővebb tájékoztatást a későbbiek során adnak a szervezők, továbbá jelentkezni is később kell. 
A Vándorgyűlésre jelentkezni 2014. március 28-ig jelentkezési lap kitöltésével és a Bolyai Társulat e-mail vagy levelezési címére való visszaküldésével lehet. A következő tájékoztatást csak azokhoz juttatják el, akik részvételi szándékukat jelezték.

A továbbképzés honlapja: http://www.bolyai.hu/ratzlaszlo.htm

Letölthető dokumentumok:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése