2014. március 27., csütörtök

A helyi tantervek bevezetésének támogatása


Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetben (OFI) a TÁMOP 3.1.1 projekt keretében olyan dokumentumok készültek, amelyek a helyi tantervek implementációját és a pedagógusok mindennapi, gyakorlati munkáját hivatottak segíteni.

Az új kerettantervek több területen és több szempontból is változásokat hoztak a helyi tantervekben. Megjelentek új tantárgyak, új tartalmak vagy egyes tantárgyak elemei más tantárgyakba épültek be, némely tananyag felépítése vagy szemléletmódja lényegesen megváltozott. Mivel minden tantárgy másképpen érintett a változásokban, így tantárgyanként és évfolyamonként történik a helyi implementációt segítő dokumentumok kidolgozása.

Az elkészült és közreadott segédanyagok egy része közvetlenül használható a tanítási gyakorlatban, más része pedig a tanítási-tanulási folyamat megtervezésében, a felkészülésben jelenthet segítséget. Ez utóbbiak között találhatók tanmenetrészletek, óravázlatok, módszertani ajánlások, szakmai háttéranyagok. Az előbbiek közvetlenül a tanulói tevékenységekhez kapcsolódnak: különböző jellegű és célú feladatlapok, feladatleírások, szemléltetőanyagok, tanulókísérletek.

Az eddig elkészült dokumentumok itt érhetők el.

Kapcsolódó link:

http://tamop311.ofi.hu/helyi-tantervek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése