2013. március 28., csütörtök

Tájékoztató nap az iskolai közösségi szolgálatról Szolnok, 2013. április 10.


Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Intézet, Pedagógiai Szakmai és Szakszolgálat a JNSZ Megyei Pedagógiai Hetek rendezvénysorozat keretein belül 2013. április 10-én tájékoztató napot szervez az iskolai közösségi szolgálatról a  középfokú oktatási intézmények vezetői és pedagógusai részére.
  
A program helyszíne: a Szolnoki Műszaki Szakközép- és Szakiskola Jendrassik György Gépipari Tagintézmény (Szolnok, Baross u. 37.; volt TISZK aula)

A felkészítő program célja
Az Iskolai Közösségi Szolgálathoz kapcsolódóan a szükséges feladatok és tevékenységek megismerése, a működés lehetőségeinek számbavétele, az eredményesség és a hatékonyság valódi mutatói iránti érzékenyítés. Ezen célok leghatékonyabban úgy érhetők el, ha a tájékoztatás során biztosítjuk a résztvevők számára az információs cserekapcsolatok kiépítését; a tanárok és más résztvevők gyakorlatorientált, valódi tapasztalatokon alapuló felkészítését; az IKSz-hez kapcsolódó tanári kompetenciák fejlesztését, a fogadóintézmények és iskolák tapasztalatainak felhasználását.
Az alapcélok, az IKSz-hez kapcsolódó ismeretek elsajátítása mellett, cél a résztvevők és a képzők közötti információ és tapasztalatcsere, illetve a kapcsolatok lehetőségeinek bővítése, a hálózatosodás elősegítése, amely előfeltételként hozzájárul a program sikerességéhez.
 
A diákok „szolgálata” olyan élményekkel gazdagítja a fiatalokat, amely egész életüket meghatározóan befolyásolja, tudatosítja bennük az életutak sokféleségét, képessé teszi őket az különbözőségek megértésére, erősíti bennük a toleranciát. Mindezt a tevékenységet koordináló pedagógusoknak is látniuk, tapasztalniuk kell, hiszen csak így válhatnak hiteles segítővé a közösségi szolgálat kapcsán.
A részletes program az Intézet honlapján olvasható. (www.szolnok-ped.sulinet.hu)

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött a terem befogadóképessége miatt.

Regisztráció >>  (CTRL+kattintás) 
 
A programmal kapcsolatos kérdések a Barabás Krisztinától kérhetőek a barabas@szolnok-ped.sulinet.hu  e-mail címen.
 
A rendezvény a TÁMOP-3.1.1 XXI. századi közoktatás (fejlesztés, koordináció) II. szakasz 3. alprojekt
A nevelés-oktatás fejlesztés komplex pilot programok 7. téma támogatásával kerül megszervezésre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése