2013. március 28., csütörtök

Középiskolás diákokat várnak Japánba


Egy éves képzésre tett közzé felhívást a Emberi Erőforrások Minisztériuma középiskolai diákok részére.

A Japán Légiközlekedési Akadémia 2012-ben ünnepelte megalapításának 80. évfordulóját. Az intézményben tanulmányait folytató mintegy 900 diák közül jelenleg körülbelül 100 fő külföldi, elsősorban thai, mongol, orosz, kínai, fülöp-szigeteki, vietnami, tongai, valamint dél-koreai állampolgár folytat tanulmányokat. Nemzetközi kapcsolatainak további fejlesztése érdekében, 80. évfordulója alkalmából az Akadémia magyar középiskolai diákokat is kíván fogadni.

A Japán Légiközlekedési Akadémia két campusára (Ishikawa, valamint Yamanashi campus) várja magyar diákok jelentkezését. A képzés 2013 júniusában indul, időtartama 1 év, amely további 2 évvel meghosszabbítható. A diákok az első év során általános középiskolai szakra nyernek felvételt, a második évtől kezdődően a tanuló szándéka, tanulmányi tervei és képességei szerint légiközlekedési szakra is továbbléphet. A képzés nyelve elsődlegesen a japán, azonban előzetes nyelvismeret nem szükséges. Az iskola a diákok részére nyelvi felkészítő kurzust szervez. Lehetőség nyílik továbbá az angol nyelvű kommunikációra is.

A Magyarországról érkező diákoknak kötelező belépni az iskola által meghatározott szakkörbe (sport – röplabda, kosárlabda, labdarúgás –, ének-zene vagy japán nyelv). Elsősorban a meghirdetett szakkörökben tapasztalattal rendelkező diákok jelentkezését várják, azonban tapasztalathiány nem kizáró ok a jelentkezésnél.

A japán fél biztosítja a tandíjat, valamint a kollégiumi ellátást és rezsiköltséget, illetve napi háromszori étkezési lehetőséget. A kiutazó diákot terhelik a repülőjegy, vízumdíj, zsebpénz, betegség esetén fizetendő egészségügyi ellátási díj önrészének költségei (30%), illetve az iskolai egyéb költségek (összesen évente kb. 200.000 JPY): külső vizsgadíjak, tanulmányi utak, egészségügyi biztosítás, iskolai biztosítás és az egyenruha. A jelentkező tanulmányi eredményei függvényében pénzügyi támogatásban részesülhet az intézmény részéről.

További információ és jelentkezés az  Oktatás.hu  oldalán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése