2015. január 25., vasárnap

Magyar résztvevőket keresnek a nemzetközi iskolai pályázatra

Az aces , a Közép-Európai Iskolák Akadémiája (Academy of Central European Schools), pályázatot hirdet határokon átívelő iskolai projektekre és iskolák közötti együttműködésekre.
“Szolidaritás: Tesszük, merjük, megosztjuk!” - ez a mottója az idei év határokon átívelő pályázati kiírásnak, melyet nyolcadszorra hirdeti meg az aces, a Közép-Európai iskolák akadémiája. A pályázat iskolai tanárok és tanulók számára szól, célja, hogy a résztvevők nemzetközi partnerekkel közösen egy projektet hozzanak létre. A legjobb ötletekkel versenyző iskolák támogatásban részesülnek.

2015. január 15-e és 2015. április 15-e között lehet más országok iskoláival közösen pályázni egy közös projekttel. A pályázatban 12 és 17 éves közötti tanulók vehetnek részt. A pályázás módjáról az alábbi internetes oldalon található eligazítás: http://www.aces.or.at/howtoapply.

A közös projektekhez az aces honlapján lehet partner iskolákat keresni (www.aces.or.at/partnerfinder). A legjobb ötleteket és a díjazottakat egy nemzetközi bizottság választja ki. A nyertesek támogatásban részesülnek, hogy a határokon átívelő projekteket megvalósíthassák. A kiválasztott projektek képviselői nemzetközi találkozókon ismerhetik meg a többi nyertest, melyek kiváló alkalmat teremtenek a nemzetközi tapasztalatcserére és a közös tanulásra is.
 
Partner országok: Albánia, Ausztria, Bosznia és Hercegovina, Bulgária, Cseh Köztársaság, Horvátország, Kosovo, Macedónia, Magyarország, Moldova, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése