2015. március 4., szerda

Pedagógus minősítés - 2016. évi keretszám és feltételek



Megjelent az EMMI közleménye a 2016. évre vonatkozó pedagógus minősítési keretszám és a minősítési tervbe történő felvétel különös feltételeinek a meghatározásáról és közzétételéről.


 
A 2016. évre vonatkozóan a  pedagógus minősítési keretszámot 30 000 főben határozták meg.

A 2016 . évi minősítési tervbe történő felvétel különös feltételei a következők:

1.)  Minősítő vizsgára, eljárásra kötelezettek:
- azok a Gyakornok fokozatba besorolt pedagógusok, akik jelenlegi pedagógus munkakörre szóló foglalkoztatási jogviszonya 2014. január másodika és 2015. január elseje között jött létre,
- azok a 2014. évi rendkívüli eljárás keretében 2015. január elsejével ideiglenesen Pedagógus II. fokozatba besorolt pedagógusok, akik legfeljebb 23 év szakmai gyakorlati idővel rendelkeznek

2.) Pedagógus II. fokozathoz szükséges minősítési eljárásra jelentkezhetnek:
- azok a Pedagógus I. fokozatba besoroltak, akik pedagógus szakvizsgával és legalább 8 év szakmai gyakorlattal rendelkeznek,
- azok a Pedagógus I. fokozatba besoroltak, akik legalább 26 év szakmai gyakorlattal rendelkeznek,
- azok a Pedagógus I. fokozatba besoroltak, akik magasabb vezetői vagy vezetői megbízással és legalább 8 év sza kmai gyakorlattal rendelkeznek.

3.) Mesterpedagógus fokozathoz szükséges minősítési eljárásra jelentkezhetnek:
- azok a Pedagógus I. vagy Pedagógus II. fokozatba besoroltak, akik 14 év szakmai gyakorlattal, vezetőpedagógus vagy mentor szakirányú szakvizsgával rendelkeznek.

4.) Kutatótanár fokozathoz szükséges minősítési eljárásra jelentkezhetnek:
- azok a Pedagógus I. vagy Pedagógus II. fokozatba soroltak, akik 14 év szakmai gyakorlattal, (pedagógiai tevékenységhez kapcsolódó) tudományos fokozattal rendelkeznek.

A különös feltételeknek legkésőbb a jelentkezés időpontjában kell megfelelni.
A minősítő vizsga, minősítési eljárás lebonyolításának feltétele, hogy a jelentkező pedagógus feltöltse portfólióját az Oktatási Hivatal által működtetett informatikai támogató rendszerbe.
A portfólió feltöltésére 2015. november 30-ig lesz lehetőség.

Forrás ill. a közlemény szövege (PDF): www.kormany.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése