2012. november 12., hétfő

Parlamenti különóra középiskolásoknak

Az Országgyűlés Hivatala által szervezett, fiataloknak szóló programok egyike a végzős középiskolás diákoknak szóló "Parlamenti különóra".

A rendkívüli nyílt napok célja, hogy a fiatalok megismerkedjenek a parlamenti demokrácia alapjaival, betekintést nyerjenek az Országgyűlés munkájába, bővítsék alkotmányos ismereteiket.

A különórán résztvevő diákcsoportok egy egész napot tölthetnek az Országházban. Elsőként az "Országgyűlési ismeretek" óra keretében képet kaphatnak az Országgyűlés munkájáról, és megismerkedhetnek az országgyűlési képviselők mindennapjaival egy képviselő beszámolója által. Ezt követően a fiatalok meglátogatják a plenáris ülést, rövid séta keretében megtekintik az Országház néhány nevezetességét, és felkeresik az Országgyűlési Könyvtárat.

A rendezvényre 11. vagy afölötti évfolyamos középiskolásokból álló csoporttal jelentkezhetnek a középiskolák. A csoport egy osztályból és két kísérő tanárból állhat. 

A jelentkezési lap a honlapról letölthető: http://www.parlament.hu/parlamentikulonora/jelentkezesilap.htm

A "Parlamenti különórák" időpontjai az egyes ülésszakok elején kerülnek meghatározásra. Egy alkalommal összesen négy iskola vehet részt a programon. A részvétel jelentkezési sorrendben történik, egyeztetés alapján. A Különóra honlapján az Időpontok menüpont alatt nyomon követhető, hogy az adott napokon mely iskolák vehetnek részt a programon.

További információ: Kerekes Margit (Tel.: +36 1/441-4596), ill. Borók Zsuzsa (+36 1/441-4397)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése