2012. november 19., hétfő

PÁLYÁZAT - Rajz és tweet-verseny 8-24 éves diákoknak


A norvég parlament által odaítélt Nobel-békedíjat idén az Európai Unió nyerte el kiemelkedő munkájáért. Szeretnénk felhívni figyelmét arra, hogy az Unió ebből az alkalomból "Béke, Európa, Jövő: Mit jelent számodra, hogy Európában béke uralkodik?” címmel pályázatot hirdet gyerekek és fiatalok számára. A tagállamokból beérkező munkák közül a 4 legjobb munka alkotója utazhat ki decemberben a díjátadásra.

A versenyen való részvétel szabályai:

Abból az alkalomból, hogy az Európai Uniónak (EU) ítélték oda a Nobel-békedíjat, az Európai Tanács - az Európai Bizottsággal és az Európai Parlamenttel közösen, illetve az Európai Ifjúsági Fórummal partnerségben - rajzpályázatot és tweetversenyt
(A tweet mikroblog bejegyzést jelent. A Twitter a legnépszerűbb mikorblog, innen ered ez a web 3.0-ás elnevezés is...) indít a következő témában: „Béke, Európa, Jövő: Mit jelent számodra, hogy Európában béke uralkodik?”.

A versenyen olyan 8-12 éves gyerekek (1. korcsoport), 13-17 éves tinédzserek (2. korcsoport) és 18-24 éves fiatalok (3. korcsoport) indulhatnak, akik európai uniós ország, csatlakozó ország vagy tagjelölt ország állampolgárai.

Az 1. korcsoportba tartozó résztvevők olyan rajzzal vagy képpel (ez lehet számítógépes szoftverrel létrehozott kép is) indulhatnak, mely a verseny témáját jeleníti meg. A rajzhoz, illetve képhez tetszés szerint leírást is mellékelhetnek. A rajz/kép formátuma nem haladhatja meg az A4-es méretet. A leírás legfeljebb 300 karakter hosszúságú lehet. Az idő szűkösségére való tekintettel arra kérjük a versenyzőket, hogy a rajzok eredetijét őrizzék meg, és a rajzról készített kép (vagy azzal egyenértékű elektronikus fájl) beküldésével pályázzanak a részvétel céljára létrehozott internetes platformon (www.peaceuropefuture.eu). Csak a győztesnek kell majd beküldenie az általa készített rajz eredetijét.

A 2. és 3. korcsoportba tartozó pályázók feladata az, hogy (szóközzel együtt) legfeljebb 120 karakter terjedelemben válaszolják meg a verseny témáját jelentő kérdést, mely így szól: „Mit jelent számodra, hogy Európában béke uralkodik?”. Válaszukban az EU 23 hivatalos nyelvének bármelyikén megfogalmazhatják, hogyan vélekednek a témáról, és írásukat tetszés szerint rövid magyarázó leírással is kiegészíthetik. A rövid szöveghez mellékelt magyarázó leírás nem haladhatja meg a 300 karaktert.

A verseny díja a 2012. december 10-11-én Oslóban megrendezésre kerülő Nobel-békedíj-átadó ünnepségre szóló meghívó, amelynek birtokában a díjazottak részt vehetnek a hivatalos program egy részén.
A tíz legtöbb közönségszavazatot elnyerő pályázat szerzője (ideértve a legtöbb szavazatot elnyerő győztest is) jutalomutazást nyer Strasbourgba is, ahol december 12-én részt vehet az Európai Parlamentben megrendezésre kerülő rendezvényen.

A pályázatok beérkezésének határideje 2012. november 25,. közép-európai idő szerint éjfél. Pályázni kizárólag a www.peaceuropefuture.eu internetcímen elérhető online jelentkezési lap kitöltésével és beküldésével lehet.

A jelentkezési lap linkje: http://www.loveyouthfuture.eu/peace4eu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése