2015. március 4., szerda

AGÓRA Tudományos Élményközpont

Az Agóra Tudományos Élményközpont (Debrecen) mindennapi életünk csodáit magyarázza meg, mindenki számára közérthetően és élményszerűen.

Az Agórában a játék és a szórakozás ötvöződik a tanulással; a gyerekek és felnőttek különleges eszközökkel, tudományos érdekességekkel ismerkedhetnek meg, rendkívüli és látványos kísérletek részesei lehetnek. A háromszintes modern épület laboratóriumaiban a látogatók bepillanthatnak a fizika, kémia, orvosbiológia, hidrobiológia, botanika és a robotika rejtelmeibe; a csillagdában tanulmányozhatják az égi jelenségeket.
 
Az Interaktív térben több mint harminc tudományos játékot, illetve interaktív eszközt lehet kipróbálni: találkozhatunk Öveges professzor Heki kutyájával, megfejthetjük jó néhány illúzió titkát, próbára tehetjük reflexeinket, vagy utat kereshetünk a végtelennek tűnő Tükörlabirintusban. Egy titokzatos Felfedező zóna és egy 3D-s vetítőterem is várja az érdeklődőket, de a látogatók megismerkedhetnek a jövő konyhájával is.

Az Agórában érdekes előadásokat, filmvetítéseket és egyéb színes programokat kínálnak. A központ egy hatalmas, színes osztályterem, ahol teret adnak iskolai csoportok rendhagyó tanóráinak és speciális kísérleteknek, hogy a tanulás élmény legyen.

Az Agóra és az épületet körülölelő Botanikus Kert akár egész napos programot is tud kínálni diákoknak és tanároknak, így nagyszerű helyszíne lehet egy osztálykirándulásnak is.

További információ: http://www.agoradebrecen.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése