2015. február 18., szerda

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A kassai kormányprogram meghirdetésének 70. évfordulója és a Felvidékről kitelepített magyarok április 12-i emléknapja alkalmából



A Rákóczi Szövetség pályázatot hirdet magyarországi és határon túli középiskolások, valamint főiskolások és egyetemisták számára a Felvidékről kitelepített magyarok április 12-i emléknapja alkalmából, azzal a céllal, hogy minél több fiatal kerülhessen közelebbi kapcsolatba – önálló alkotó- vagy kutatómunkával – a Beneš-dekrétumok következtében a Csehszlovák Köztársaságból kizárt, Magyarországra telepített több mint százezer magyar ember sorsával.

Pályázni lehet:
- irodalmi művel (vers, vagy próza)
- történelmi esszével, tanulmánnyal
- interjúval
- rövidfilmmel
- illetve egyéb szabadon választott műfajban elkészített pályamunkával.

A pályázat célja, hogy a középiskolás és egyetemista fiatalok önálló alkotó- vagy kutatómunkával megismerjék és bemutassák a Felvidékről kitelepítettek sorsát és életútját. A Rákóczi Szövetség a pályázó fiatalokra bízza, hogy milyen módon közelíti meg a pályamunka a kiírás témáját!
Javasolt témák: családtörténet, régiótörténet (várostörténet, falutörténet), politikatörténet, de a pályázat szempontjából érdekes lehet, egy még élő érintett családtag, rokon, vagy ismerős interjúztatása (oral history) is.
 
Díjazás kategóriánként (középiskolás, ill. egyetemi/főiskolai hallgató): I.   60.000 Ft; II.   30.000 Ft; III.  20.000 Ft
A zsűri a pénzdíjakon kívül nagy értékű könyvjutalmakat is kioszt, az arra érdemesnek talált pályázók között! A Rákóczi Szövetség fenntartja magának a jogot, hogy kiemelkedő pályaműveket egyéb díjazásban is részesíthessen!

Beküldési határidő: 2015. március 20.

Bővebb információért a www.rakocziszovetseg.org honlapon, illetve Rákóczi Szövetség facebook oldalán tájékozódhat (http://www.facebook.com/rakocziszovetseg).
Érdeklődni lehet a Rákóczi Szövetség központi irodájában, illetve Pálinkás Barnabásnál (e-mail: palinkas.barnabas@rakocziszovetseg.hu; tel: +36204557629).

Kapcsolódó dokumentumok:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése