2014. július 14., hétfő

Biztonságos internet: Otthon a neten

Az Otthon a neten a gyerekek tudatos internethasználatához kíván segítséget nyújtani. Szó van az internet veszélyeiről is, de a hangsúly elsősorban az internetben rejlő lehetőségeken van.  A célcsoport: 5-8 , illetve 9-12 éves gyerekek és természetesen a szüleik. 

A weboldal segít a gyerekeknek felfedezni a számukra hasznos, életkoruknak megfelelő tartalmakat, és közben a saját nyelvezetüket használva, konkrét példákon keresztül tudatosítja, hogy mire figyeljenek jobban oda, hogy elkerüljék a kellemetlen meglepetéseket. Az oldal gyerekek közreműködésével készült. Hangos-animációs anyagokkal, saját gyártású kisfilmekkel segíti az internetezés alapjaival való ismerkedést. Gyermek-szereplők adják át saját tapasztalataikat az internetezésben még kevésbé jártas kortársaiknak.
 
Az oldal hasznos információkkal szolgál a szülők részére is, akik választ kaphatnak a gyerekük netezésével kapcsolatos kérdéseikre, és megoldást a legfontosabb technikai problémákra, továbbá számos aktuális pszichológiai és médiapedagógiai cikket is olvashatnak a felmerülő problémák megoldásához

A weblapot pedagógusok, gyerekpszichológusok, online gyermek tartalom előállítók és kutatók bevonásával, az ő tanácsaik segítségével alakították ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése