2013. február 14., csütörtök

Csillagösvény Útvesztő Öko Élménypark



Solvitur ambulando, vagyis a probléma járva-kelve oldódik meg!

Találd meg Te is a kivezető utat Európa legnagyobb sövénylabirintusából!

Téged is vár a Csillagösvény Útvesztő Öko Élménypark! 


Egyedülálló tematikus sövénylabirintusunk tavaly nyitotta meg kapuit Ópusztaszeren, a Nemzeti Történeti Emlékpark szomszédságában, Szegedtől 30, Budapesttől csupán 90 percnyire! A Tejút ősi magyar elnevezését viselő park kiváló kikapcsolódási lehetőséget iskolás csoportoknak is.

A sövénylabirintus a 21. század mérnöki precizitásával megtervezett fagyal-ültetvény. A legendás csodaszarvast formázó sövényfalak 3,5 kilométer hosszan kanyarognak. Az elágazásoknál a térség történetével, kultúrájával, élővilágával, érdekességeivel kapcsolatos, többféle tematikájú, választhatóan magyar vagy angol nyelvű kérdésekre adott válaszok segítenek a helyes út megtalálásában. Aki jó választ ad, a helyes irányba megy tovább, aki rosszat, zsákutcába jut, ami egy egészen különleges, élményszerű tanulási lehetőség! Az útvonal fahidakon vezet át, végül egy kilátó nyújt pihenési lehetőséget. A fűzfafonat-labirintus 1200 méter hosszúságú, embermagasságú falait a Tisza-parti füzek ágaiból fonták, és egy honfoglalás kori övcsat mintáját formázza. Igazi kihívás kitalálni belőle!  

 A logikai szőnyeglabirintusok szórakoztató és egyben gondolkodtató interaktív játékok, ahol a vaslogika, a következetesség, vagy éppen a kibicek segíthetnek a megoldásban. A számháború pálya 138 fája az igazi hungaricumnak számító számháborúzásnak ad otthont. A rejtőzés és megtalálás izgalmát, a csapatjáték örömét nyújtja gyerekeknek, szintúgy, mint a lélekben fiataloknak. A kisebbeket fajátszótér, népi játékok és egy hangulatos, a mozgáskoordinációt fejlesztő kötél-labirintus várják.

****************************

CSILLAGÖSVÉNY-OSZTÁLYFOTÓ PÁLYÁZAT

EGY NÉPSZERŰ OSZTÁLY(FOTÓVAL) MOST KIRÁNDULÁST NYERHET A CSILLAGÖSVÉNYBE! A LEGKEDVELTEBB ÉS A LEGSZERENCSÉSEBB OSZTÁLY JUTALMA AJÁNDÉK-BELÉPŐJEGY!
A Csillagösvény csapata fotópályázatot hirdet iskolai osztályok számára. Készítsetek osztályotokról egy kedves fotót! A képen legyen rajta az iskola és az osztály neve is! A fotókat legkésőbb február 22-ig várják az info.csillagosvenylabirintus@gmail.com címre. A beérkezett képeket közzéteszik Facebook oldalukon, ahol szavazni lehet a legszimpatikusabb osztályra, március 10-ig. A legtöbb like-ot összegyűjtő osztály nyereménye belépőjegy a Csillagösvény Útvesztő Öko-Élményparkba, melyet 2013-ban lehet felhasználni. Valamennyi résztvevő osztály között kisorsolnak még egy ugyanilyen ingyenes belépési lehetőséget!

További információ:
www.csillagosveny.com
www.facebook.com/csillagosveny


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése