2013. február 8., péntek

Meghívó EU-órára

Az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája a Millenáris Parkban található Európa Pontban ingyenes, interaktív ismeretterjesztő foglalkozásokat tart általános- és középiskolásoknak, illetve a felsőoktatási intézményekben tanulóknak. 



 
Az Iroda speciális csoportok bevonását is tervezi a tájékoztatásba és a programokba, így szeretettel várják az ép intellektusú látás- és hallássérültek, mozgássérültek, hátrányos helyzetűek jelentkezését is.

A projekt célja, hogy az európai uniós ismeretek terjesztésével, átadásával olyan gyakorlatias témákban igazodjanak el az érdeklődő fiatalok, mint például az önéletrajzírás, munkavállalás az EU-ban, ösztöndíjak felkutatása vagy cserediákprogramokban való részvétel.
 
A program keretében az alábbi modulok közül lehet választani:
1. modul: EU-Mix
        Célcsoport: általános iskola 7-8. o./középiskolások/felsőoktatásban tanulók
2. modul: EU-Karrier
        Célcsoport: középiskolások/felsőoktatásban tanulók
3. modul: EU- Kultúra
        Célcsoport: általános/középiskolások

Az Eu-óra programjaira szeptembertől egészen márciusig lehet előzetesen jelentkezni, minden héten kedden és szerdán 12.00 és 15.30 között várjuk egy ingyenes, érdekes, de mindenekelőtt izgalmas foglalkozással a gyerekeket és a fiatalokat. Az órák időtartama 60 perc, a csoport létszáma legfeljebb 35 fő. 

Az EU-Órákra az ország bármely iskolája jelentkezhet. Az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája biztosítja vidéki helyszínek diákjai és intézményei számára is az EU-Óra programban való részvétel lehetőségét. 
 
Jelentkezés kitelepült, vidéki órákra: Kovács Zsuzsanna EU-Óra projektvezetőnél, a kovacs.zsuzsanna@fppti.hu címen.

A jelentkezés során az alábbi adatokat szíveskedjenek közölni:
  • az intézmény neve, címe
  • kísérőtanár neve és elérhetősége
  • a tanulók száma és évfolyama
  • időpont
  • modul, és azon belül a téma megnevezése

A résztvevő csoportok az EU-óra végén egy kvízjátékban vehetnek részt. A kvíz helyes megfejtői között minden hónapban kisorsolunk egy iskolát, amelynek diákjai (24 fő + 2 kísérőtanár) részt vehetnek az EUROSCOLA programban. A programban 16-18 éves, az EU minden tagállamából érkező diákok vesznek részt Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris üléstermében. 
 
További információ: www.europarl.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése