2013. február 8., péntek

„Én és mások: Felfedezni magunk körül és magunkban a sokszínűséget”

„Én és mások: Felfedezni magunk körül és magunkban a sokszínűséget” – ez az aces – Academy of Central European Schools (a Közép-Európai Iskolák Akadémiája), a régió egyik legnagyobb nemzetközi iskolai hálózata által kiírt 2013-as pályázat központi témaköre, melyre 2013. április 30-ig bármely magyarországi iskola jelentkezhet. 


A Magyarországi iskolák előtt nyitva áll a lehetőség, hogy megtalálják partneriskoláikat a régióban, az aces által lefedett országokban. Egy online partnerkereső oldal (www.aces.or.at/partnerfinder) segít, hogy az “ideális kapcsolat” létrejöhessen, a közös érdeklődés és elvárások alapján. Ezek után mindenki előadhatja ötleteit a közös projekt létrehozása érdekében, amely a sokszínűség különböző szempontjaival foglalkozik, úgy mint az identitás, a diszkrimináció, közös értékek és alapelvek.

A pályázat Magyarország bármely iskolája számára elérhető. 
A projektötletek beadási határideje 2013. április 30.

A legjobb projekteket és a győzteseket díjjal jutalmazza a nemzetközi zsűri. Az iskolák tanulói és tanárai az általuk kiválasztott külföldi partneriskolával együtt dolgozzák ki a közös projektötletet és meglátogatják egymást. A résztvevők a projektfejlesztési időszakban támogatásban részesülnek, és nemzetközi találkozókon vehetnek részt, ahol megoszthatják tapasztalataikat és új oktatási módszereket mutathatnak be és új barátságokat is köthetnek

Kapcsolat: Interkulturelles Zentrum, Reinhard Eckert: reinhard.eckert@iz.or.at, T: +43 (0)1/586 75 44

További információ: www.aces.or.at ; projektötlet pályázat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése