2013. augusztus 28., szerda

PénzSztár országos középiskolai pénzügyi-gazdasági verseny

Minden hazai középiskolából várják azoknak a csapatoknak a jelentkezését, akik egy nagyszabású, országos pénzügyi műveltségi versenyen szeretnék próbára tenni a tudásukat. A mindennapi életben sokat veszíthet az, aki nem rendelkezik kellő jártassággal a pénzügyek terén, de ebben a játékban nincsenek vesztesek. Itt mindenki hasznos tapasztalatokat, ismereteket szerezhet, a legügyesebb csapatok pedig értékes nyereményekkel is gazdagodhatnak.


Jelentkezés

A versenyre 2013. szeptember 30-ig jelentkezhetnek azok a 15–20 év közötti fiatalok, akik a 2013/2014-es tanévben középiskolai tanulmányokat folytatnak. Iskolánként 4 fős csapatok jelentkezését várják, egy iskolából több csapat is nevezhet, de ugyanaz a diák nem lehet párhuzamosan több csapatnak a tagja. A részletes jelentkezési feltételeket a Versenyszabályzat tartalmazza.



A verseny menete

A 2013. október és december között megrendezésre kerülő verseny összesen 6 fordulóból áll: Az internetes előselejtező két fordulójában a csapatoknak feleletválasztós tesztet kell kitölteniük. A két forduló pontszámait csapatonként és megyénként összesítik. Az összesített pontszám alapján minden megyéből és Budapestről az 5–5 legeredményesebb csapat, azaz összesen 100 csapat jut be a megyei selejtezőbe. A megyei selejtezőt 20 helyszínen párhuzamosan rendezik meg. Megyénként a győztes csapat (20 csapat) és az országos összesített pontszám alapján a legjobb 8 csapat, azaz összesen 28 csapat jut tovább a középdöntőbe. A regionális középdöntőt 7 helyszínen párhuzamosan tartják. Innen a legjobb 7 csapat jut tovább az elődöntőbe. Az országos elődöntő résztvevői közül a legjobb 4 csapat kerül be az országos döntőbe, ahol kiderül, kié lesz a végső győzelem.


Nyeremények

A verseny fődíja fejenként 100 ezer forint TakarékBank kártyán és egy-egy okostelefon a HVG felajánlásával, a nyertes csapat minden tagjának, de azoknak sem kell elkeseredniük, akik nem jutnak el a végső győzelemig, mert az egyes fordulókban jól teljesítő csapatokat szintén díjazzák. Sőt, folytatódik a regisztrációs nyereményjáték is! Mostantól minden 10. regisztráló csapat tagjai (egészen a 100. csapatig) Horváth Ilona Történelmi melléknevek című könyvét kapják ajándékba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése