2013. augusztus 16., péntek

Pályázat a szakképzés tárgyi feltételeinek fejlesztésére irányuló beruházások támogatására

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal oktatási pályázatot hirdet a Nemzeti Foglalkoztatási Alap képzési alaprész 2013. évi decentralizált beruházási keretéből finanszírozandó, a szakképzés tárgyi feltételeinek fejlesztésére irányuló beruházások támogatására.

A pályázat célja
  • az állami fenntartású szakképző intézményben, speciális szakiskolában és készségfejlesztő speciális szakiskolában, valamint a nem állami fenntartású, költségvetési hozzájárulásban részesülő, szakképzést folytató intézményben, speciális szakiskolában és készségfejlesztő speciális szakiskolában a Pályázati kiírásban meghatározott szakképesítésekre, végzettségekre felkészítő, nappali rendszerű oktatásban résztvevő tanulók gyakorlati képzésének ellátásához, továbbá
  • a felsőoktatási intézményekben a gyakorlatigényes alapképzési szak keretében, az államilag támogatott hallgatói létszám tekintetében folytatott gyakorlati képzés ellátásához szükséges tárgyi feltételek fejlesztésére irányuló beruházások támogatása.
Pályázók köre: Szakképző iskolák, felsőoktatási intézmények, szakmai gyakorlati képzést tanulószerződéssel végző szakképzési hozzájárulásra kötelezettek.

A pályázat részletei:
A Nemzeti Foglalkoztatási Alap képzési alaprész 2013. évi decentralizált beruházási pályázat pályázható kerete 5.367.110.000,- forint.
  1. Prioritás: a gyakorlati képzés tárgyi feltételeinek fejlesztése az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzék módosításának eljárásrendjéről szóló 150/2012. (VII. 6.) Korm. rendeletben foglalt szakképesítések, továbbá ezen szakképesítéseknek a jogszabályokban egyértelműen megfeleltetett szakképesítések vonatkozásában, kivéve a 2013/2014-es tanévre vonatkozó szakmaszerkezeti döntésről is szóló 331/2012. (XI. 28.) Korm. rendelet 1. mellékletében feltüntetett szakképesítéseket.
  2. Prioritás: a speciális szakiskolák és készségfejlesztő speciális szakiskolák által jogszabály alapján oktatható egyéb szakképzettséget és végzettséget nyújtó képzések tárgyi feltételeinek fejlesztése.
  3. Prioritás: a felsőoktatási intézmények által a gyakorlatigényes alapképzési szak keretében, az államilag támogatott létszám tekintetében folytatott gyakorlati képzés tárgyi feltételeinek fejlesztése.
A képző intézmények esetén az elnyerhető maximális támogatás a tanulólétszám függvényében változik a következők szerint:
  • 100 fős tanulólétszám alatt 5 millió Ft,
  • 100 – 150 fő tanuló esetén 10 millió Ft,
  • 150 fős tanulólétszám felett 15 millió Ft.
A támogatási összeg finanszírozásának módja:
  • A költségvetési szervként működő köznevelési és felsőoktatási intézmény támogatása esetén a támogatás folyósítása előfinanszírozásként, az Ávr. 78.§ (5a) bekezdésében foglaltak figyelembe vételével történik.
  • a nem költségvetési szervként működő köznevelési és felsőoktatási intézmény, valamint a hozzájárulásra kötelezettek támogatása utófinanszírozás keretében történik.
Az értékelésnél előnyt élveznek azon pályázók, akik:
  • Hátrányos helyzetű és sajátos nevelési igényű fiatalok szakképzését végzik.
  • Szabad vállalkozási zónában működnek és végeznek szakképzést (a szabad vállalkozási zónák létrehozásának és működésének, valamint a kedvezmények igénybevételének szabályairól szóló 27/2013. (II. 12.) Korm. rendeletben szerepel az a település, ahol a beruházási helyszíne található).
  • A pályázattal érintett szakképesítésekben minél nagyobb létszámú tanulót képeznek.
  • A gyakorlati képzés tárgyi feltételeinek fejlesztésére a hiány-szakképesítések közé tartozó szakképesítés vonatkozásában nyújtják be pályázatukat.
A pályázat benyújtása: 2013. szeptember 10.
Benyújtás: Nemzeti Munkaügyi Hivatal 1439 Budapest, Pf. 630.

További információ: dtp2013@lab.hu

A teljes pályázati kiírás:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése