2014. augusztus 28., csütörtök

Országos Honismereti Tanulmányi Verseny 2-6. évfolyamos diákoknak

Az idei tanévben első alkalommal indul útjára az Országos Honismereti Tanulmányi Verseny az általános iskolások körében. A verseny weboldala, ahol a verseny szabályzata, illetve egy mintafeladatsor is megtekinthető:
http://honismereti-tanulmanyi-verseny.hu/  


A verseny az idei tanévben a 2-6. évfolyamon kerül megszervezésre. A tanév során három fordulóban kapnak feladatokat a tanulók, melyeken keresztül információkhoz jutnak hazánk természetével, történelmével, nemzeti értékeivel kapcsolatban. A feladatok az iskolai tananyag kiegészítéseként, a diákok életkori sajátosságainak figyelembevételével, játékos megközelítésben íródtak.
A nevezési díj 1000 Ft / tanév, melyből 100Ft-ot alapítványi támogatásra fordítanak a szervezők. Minden évben azon alapítvány kerül támogatásra, melyet az internetes rendszerben a legtöbb szülő javasol.

Minden benevezett tanuló meglepetés ajándékot és oklevelet kap, a verseny végén pedig értékes tárgyjutalmak kerülnek kisorsolásra a legeredményesebb tanulók között.
Két szinten hirdetnek kiemelt eredményt: megyei illetve országos 1-20. helyezés.
Azon iskolák között, melyekből egy adott évfolyamon három vagy több tanuló nevez, évfolyamonként egy-egy laptop kerül kisorsolásra. Azon iskolák, melyek interneten keresztül nevezik a tanulókat a versenybe, dupla eséllyel vesznek részt a sorsolásban.
A fődíj egy osztálykirándulás, melyet azon osztály nyerhet, ahonnan három vagy több tanuló vesz részt a versenyben.
A verseny feladatlapjai az egyes fordulók után kiválóan alkalmasak órai feldolgozásra is, közös munkára egy-egy kapcsolódó tananyag kiegészítéseként. A feladatok sokszínűsége minden tanulónak okoznak izgalmas pillanatokat.
A tanulók versenyben való részvétele nevezéshez kötött, melyre több lehetőségeket biztosítanak.

Forrás és további információ a verseny honlapján: http://honismereti-tanulmanyi-verseny.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése