2014. szeptember 26., péntek

Tanulmányi kirándulás a Holokauszt Emléközpontba

A Holokauszt Emlékközpont a Magyar Kormány által alapított kiemelten fontos közintézmény. Modern épülete, udvarán a Páva utcai műemlék zsinagógával Budapest belvárosában, a Ferencvárosban található. Tudományos, oktatási központ modern, interaktív állandó kiállítással, amely a magyar országi holokauszt történetét mutatja be. Egész évben, de az emléknapok, a tanulmányi kirándulások idején még nagyobb számban érkeznek ide diákcsoportok, mivel igen gazdag programlehetőséget kínálnak a tanáraikkal érkező felső tagozat utolsó évfolyamaiban tanuló, és legfőképpen középiskolai és egyetemi diákcsoportok számára.

Az Országgyűlés idén meghozott határozata alapján (66/2013 OGY) a kerettanterv ajánlásként írja elő minden köznevelési intézményben tanuló magyar fiatal számára a Holokauszt Emlékközpont meglátogatását.

Az Emlékközpont - előzetes bejelentkezést követően  - valamennyi foglalkozást 100 Ft/fő belépőjeggyel kínálja a diákcsoportok és kísérő tanáraik számára.
Az intézmény meglátogatásához a MÁV csoportos kedvezményét is igénybe vehetik, mely INGYENES utazást biztosít a tanulmányi kiránduláshoz.

Részletes 2014/15-ös programajánló alábbi linken: http://www.hdke.hu/oktatas/tanaroknak/ajanlatunk
Az őszi félévben a magyar holokauszt 70., tavasszal pedig a II. világháború végének évfordulójára emlékezünk. Éljenek a tanév tervezésekor az intézmény által ajánlott lehetőségekkel, s az emlékév során látogassanak el diákjaikkal!
 
Jelentkezés és információ:
Pécsi Tibor
oktatási munkatárs
Mobil: (+36) 30 627 3613  e-mail: pecsi.tibor@hdke.hu
Rochy-Blau Klára oktatási program koordinátor
Tel: +36 1 455 3306 e-mail: blau.klara@hdke.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése